Ajvarsill

Enkelt, gott och snabblagat

Vill du spara tid och göra det enkelt för dig – samtidigt som du kan skryta inför gästerna att du fixat sillen själv? Ja, en hemmagjord sill kan förstås göras på olika vis, denna är nog dock det enklaste av dem alla.

Sill till Påsk, Jul och Midsommar

Varje år gör jag hemmagjord sill till julbordet. I år bestämde jag mig för att göra det väldigt enkelt för mig med lite enklare och mer snabblagade sorter. Beroende på hur avancerat man vill göra det kan göra den helt från scratch, eller som i detta fall, lägga ihop två färdiga produkter. Ajvarsillen passar både till påsk, jul och midsommar.

Självklart är den också utmärkt till påsk med sin gula färg. Använd löksill om du har bråttom, annars går det precis lika bra att koka upp lag och köra med inläggningssill eller Abbas 5-minuterssill.

» Vill du ha fler varianter på hemmagjord sill kan du kika här.

Sill med ajvar och chili

1 burk

Ajvarsill med chili

1/2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
3 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
1 dl crème fraiche (34%)
salt, svartpeppar
1 pkt 5-minuterssill (430g)

  • Hacka lök och pressa vitlöken. Rör ihop den med ajvar, sambal oelek, crème fraiche och kryddor.
  • Häll av lagen och skär sillen till bitar. Blanda sillen med såsen. Sillen kan serveras direkt men blir godast om den får stå till sig ett dygn.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.