Hjärtan

I morgon är det alla hjärtans dag – dagen som sorterar ut romantikerna från fnysarna. Medan en del tycker det är vilken dag som helst finns det andra som vill unna både sig själv och sin älskling något lite extra. Att folk går ut och äter på restaurang är inget ovanligt, heller inte att sippa på ett glas champagne och en bit choklad.

Hemlagat är ett säkert kort

Själv är jag ingen romantiker utan känner mig mest obekväm när det ska hållas på för mycket. Dock gillar jag att ha det lite mysigt och äta något gott. I år satsar jag korten på en hemlagad middag. Den behöver inte vara lagad på specialimporterade, svindyra ingredienser och guld. Däremot är det kul om de har en extra tanke bakom – och förstås inslag av något hjärtformat.

Hur mysigt är det inte att ha en avslappnad kväll med extra mycket kärlek? Häll upp ett glas matlagningsvin eller bubbel, sätt på skön musik och laga maten tillsammans. Det är ju hur mysigt som helst!

Hallonköttbullar med timjandoftande grönsaker, hallonsås och örtcremeSmördegsinbakta quornfiléer med rödbetshjärtan och morots- och äppelcoleslaw

Recept till alla hjärtans dag

Förra året hörde många av sig och berättade att det lagat Alla hjärtans-receptet jag publicerade då. Jag fick höra både romantiska anekdoter samt att det blev så himla gott. Det gjorde mig så glad att det helt enkelt får gå i repris i år.

Ta dig inte vatten över huvudet

En nackdel med ”speciella” middagar är att många tar sig vatten över huvudet genom att laga något alldeles för svårt som bara slutar i ett enda misslyckande. Med de här recepten behöver du inte oroa dig – de är superenkla. Testa – det blir kanongott. Hoppas du får en glad Alla hjärtans dag! Klicka på bilderna ovan för att komma till recepten.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.