Amerikansk bönröra

Ska du göra en Amerikansk barbecue med grillade ribs, bakad potatis, coleslaw och annat smått och gott så är en bönröra nästan ett måste. Den sköter sig självt och kan stå och småputtra på spisen medan du gör annat. Jättegott!

För: 4 personer

1 msk flytande smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor
1 burk kidneybönor
1 dl vitt vin
1,5 dl vatten
1 tsk liquid smoke
1 msk färsk persilja
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, timjan, oregano, chiliflagor

1. Hacka den gula löken och låt sen mjukna i en kastrull med lite smör.

2. Skölj kidney och svarta bönor och ha ner i kastrullen. Häll på vatten och vin samt liquid smoke. Klipp i persilja och krydda.

3. Sänk temperaturen till lägsta och låt det stå och puttra i ca 2-3 timmar. Rör om då och då så att det inte bränner fast.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.