Tomatsalsa med ananas

Enkel, hemmagjord tomatsås

Vad är en middag utan smaskig salsa? Denna goda tomatsalsa får sötma från ananas och går himla enkelt att röra ihop. Passar gör den till rätter med färs och grillat kött. Den är också bra om man vill ha en lite roligare sås till pastan. Ju längre såsen får koka, desto mustiga och godare blir den. Håll i så fall temperaturen låg och låt sen puttra ihop under lock. Smaka av med torka timjan och oregano för att få en god italiensk touch på det hela.

Tips på mat till tomatsalsan

Några tips på mat att servera till? Vad sägs om Lammfärsspett med tzatziki, Grillade köttbullar på spett, mustig tomatsås och chimichurri eller Oxfilé med ugnsgrillade rotsaker och tomat och ananassalsa.

Rostas med ugnsgrillade rotsaker och tomat och ananassalsaGrillade köttbullar på spett, mustig tomatsås och chimichurriLammfärsspett med tzatziki

Tomatsalsa med ananas

För: 4 personer

Tomatsalsa med ananas

2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 liten burk ananasringar
1 nypa chilipulver
salt, peppar, oregano, timjan

1. Ha ner olivolja, pressad vitlök och sambal oelek i en kastrull. Hacka gul lök och låt den mjukna i kastrullen.

2. Häll på de krossade tomaterna, hackad ananas och ananasjuice. Krydda och låt det puttra på låg värme i cirka 30 minuter under lock.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.