Apelsindressing

Enkel dressing till salladen

En fräsch dressing är kanon på salladen och kan lyfta en hel rätt. Den här dressingen går snabbt att skaka ihop och är precis lika god till fläskkött, fågel eller fisk. Senast jag bjöd på den mmm-ade alla nöjt. Ja, precis så god är den.

Den här enkla och gott dressingen funkar precis lika bra att marinera kött i. Häll ner dressingen i en påse tillsammans med köttet och låt det ligga under dagen. Glöm inte att ta fram köttet i rumstemperatur en timme eller två innan du ska laga mat.

Apelsindressing

För: 6-8 personer som salladsdressing, eller till 1 sallad

Apelsindressing

1/2 apelsin
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
salt

1. Riv skalet från en halv apelsin och pressa sedan ur saften. Ha ner allt i en liten flaska.

2. Skaka ihop apelsinsaften med olja, vinäger, pressad vitlök och sambal oelek. Avsluta med salt och skaka sedan flaskan kraftigt. Låt stå svalt ett dygn.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.