Getostrulle med rostade solrosfrön

Enkel aptitretare med vintips

Getostrulle med rostade solrosfrön är en enkel och lättlagad aptitretare att bjuda på före middagen när gästerna kommer. Dessa är både vegetariska (laktovegetariska) och glutenfria. Får du inte tag i President getost på rulle, går det även bra att använda vanlig getost som man skalar och sedan blandar med några matskedar färskost.

Glutenfritt och vegetariskt

Tillsammans med de rostade solrosfröna får anrättningen en fin och nötig smak med härlig sälta och syrlighet. Jättegott! Servera förslagsvis med med vintipset du hittar under receptet. Gör gärna rullarna i förväg och förvara dem i kylen till gästerna anländer.

» Fler recept på enkel plockmat och aptitretare hittar du här

Solrospanerade getostmedaljonger

Getostrulle med rostade solrosfrön

Ca: 14 st

100g President getost på rulle
1 dl solrosfrön
salt

1. Lägg upp getosten på en bit platsfolie och rulla plastfoliet runt. Rulla getosten med foliet på så att det blir till en lång korv.

2. Hetta upp en panna med en skvätt olja. Mal saltet till ett pulver i en mortel. Ha ner solrosfröna i pannan, vänd runt dem så att de får olja på sig och strössla sedan saltet över. Stek till de börjar knäppa. Häll av på ett fat.

3. Tag ur getosten ur foliet och rulla rullen i de rostade fröna så att det fastnar runt om. Skär till lagom stora medaljonger.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.