Enkla aptitretare med smördeg
Dessa små aptitretare med smördeg, fetaost och honung är superenkla att göra och kräver bara fyra ingredienser. Ibland vill man ha något litet men naggande gott att bjuda på till fördrinken eller ett glas bubbel, då är dessa smidiga att svänga ihop.
Nu förtiden köper jag smördegen, men vill man hellre göra sin egen smördeg kan man så klart göra det. Smördegen skär man ut till som runda plattor med hjälp av en utstickare. Naturligtvis kan man skära smördegen till fyrkanter om man inte har något runt att skära ut med. Ett glas går ju annars också bra. I de små smördegsplattorna gör man en liten fördjupning och sedan smular man i fetaost. In i ugnen och baka i en kvart. När de är klara ringlar man över lite flytande honung och toppar med pumpafrön. Så enkelt och så gott.
Till ett glad bubbel eller till drinken
Jag serverar dessa aptitretare till ett glas bubbel medan man minglar. Man behöver förstås inte ha party – att ta ett glad bubbel och mumsa på något medan man lagar middagen är något vi ofta gör på fredagar. Lite vardagslyx, helt enkelt.
» Här hittar du fler recept på goda aptitretare med smördeg

Aptitretare med smördeg, fetaost och honung
1 rulle smördeg
150g fetaost
flytande honung
pumpafrön
- Dubbelvik smördegen och stansa ut den med en utstickare eller rund form på cirka 5 cm.
- Tryck försiktigt ner tummen i mitten av varje rundel och smula ner fetaost. Ställ in i 15 minuter 175°C i varmluft eller 200°C på över- och undervärme.
- Ringla över honung och fördela ut några pumpafrön på varje aptitretare.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.
Hej!
Det står 5 mm form! Kan det vara rätt?
/Cristina
Hej Christina.
Nja, det kan ju bli lite väl litet :) 5 cm ska det vara.
Mvh
Madeleine
Hej, kan man göra dessa kvällen före man ska servera dem och avvakta med att hälla på honung tills före servering? Ska pumpakärnorna vara rostade?
Hej Sofia.
Jag kör orostade pumpafrön men man kan så klart rosta dem i en torr panna – det lyfter ju smaken ännu mer. Smördeg har en tendens att bli lite seg och saggig samtidigt som fetaost blir lite torr, så jag skulle nog inte göra dessa i förväg.
Mvh
Madeleine