Enkel förrätt till nyår

Det finns några klassiska förrätter som alltid hängt med genom tiderna. Avocadohalva med romsås och dill är en sådan. Det fina med denna förrätt är att den är enkel att göra och att den går att förbereda innan gästerna kommer. Romsåsen som avokadohalvan toppas med är bara att röra ihop och ställa i kylen. När gästerna kommer delar man avocadon, klickar ut röran och dekorerar med en dillkvist och eventuellt en citronklyfta som man kan pressa över. Fler recept på enkla förrätter.

Klassisk förrätt som kan förberedas

Avocadon håller sig finast om man skär upp den precis när det är dags att äta. Har man ändå varit lite het på gröten slipper man bruna avocados genom att låta avokadon ha kontakt med kärnan eller genom att droppa på lite citron. Avocado med romsås och dill är ett underbart sätt att börja middagen på. Servera denna enkla aptitretare som förrätt och njut. Denna förrätt är också helt glutenfri vilket gör att fler kan äta den.

» Mer om avocado och hur man får den att mogna snabbare kan du läsa här.

Avocadohalva med romsås och dill

För: 4 personer

Avocadohalva med romsås

2 avocado
2 dl creme fraiche (34%)
1/2 röd lök
1 liten burk stenbitsrom
2 stickor crabsticks
1/2 tsk citronsaft
1 knippe färsk dill
salt, peppar, vitlökspulver

1. Hacka röd lök och strimla upp crabsticksen. Blanda tillsammans med crème fraîche och citronsaft. Klipp i dill och vänd försiktigt ner rommen. Smaka av med kryddor.

2. Dela avocado och klicka ut röran ovanpå. Dekorera med en klick rom och en dillkvist.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.