Avocadosallad

Inspiration till fredagsmyset

Så de säger att det ska komma snö i helgen. So what? För mig är det en ännu större orsak att mysa in sig och ha det riktigt trevligt inomhus. Å andra sidan är det bara att klä på sig rätt kläder så är man fit for fight. Själv tänkte jag shoppa, så då spelar det ingen roll vad det är för väder.

Vad ska man äta till helgen?

PlockmatMen för att spinna vidare på det här med mys; det bästa jag vet är plockmat där man kan ta vad man vill och kombinera olika smaker.

Det behöver förstås inte vara plockmat i den bemärkelsen att man tar och äter med händerna – utan snarare där det finns massor av skålar, fyllda till bredden med goda tillbehör, såser och röror där man kan ta och kombinera smaker som man vill. Där snackar vi riktigt helgmys!

Det kan vara allt ifrån svennebanan-tacos med köttfärs, långkokt högrev med texmex-stuk eller varför inte pulled pork eller pulled chicken?

Gott tillbehör till Tex Mex och Tacos

Vilket man än väljer ska det finnas knapriga och krämiga nyanser, något sött och något syrligt och gärna – i alla fall på mitt bord. Därför kommer här ett tips på världens enklaste röra med avocado, färsk koriander och majs. Vill man göra det hela lite roligare rostar man majsen i en torr panna. Finstrimlad röd chili är också gott att ha i, samt hackad ananas. Här kommer inspiration till helgens mys; världens enklaste avocadosallad.

» Här finns fler recept på goda tillbehör

Avokadosallad med majs och koriander

För: 4 personer

Avocadosallad

1 burk majs (á 140g)
4 avokado
1 kruka färsk koriander

1. Slå av spadet från majsen och blanda i en skål med klippt, färsk koriander.

2. Kärna ur och tärna avokadon. Blanda med röran.

Vill man ha lite mer piff på det hela rostar man majsen i en torr panna och blandar ner finstrimlad röd chili och hackad ananas.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.