Baconchutney

Här om dagen var jag på ett event där det bjöds på whiskey och hamburgare. Whiskeyn var Jack Daniels – min favorit, och burgarna vad skapade av Burger Bro’s. Till hamburgarna bjöd man på något som kallades för Baconmarmelad. Den gjordes på chili, lök och vitlök. Själv kände jag för att ta det hela ett steg vidare och knåpade ihop det här receptet på Baconchutney.

Gott tillbehör till hamburgaren

Baconchutney ett gott tillbehör till hamburgarna som är lätt att göra och som adderar både sötma och sälta. Det var omåttligt populärt och skålen slickades ren. Kul! Jag valde att smaksätta det hela med päron. Till det lagade vi riktigt goda burgare med spännande fyllning. Det receptet dyker upp i bloggen längre fram i sommar. Under tiden kommer här receptet på den goda baconchutneyn.

Baconchutney

Baconchutney

För: 4 personer

1 paket bacon
2 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 bruna päron
2 msk äppelcidervinäger
2 msk muscovadosocker
2 dl vatten
2 msk olivolja
salt, peppar, timjan

1. Dela lökarna i fyra och skiva dem. Hacka vitlöken och päronen. Fräs upp smör i en kastrull och ha ner röd lök, vitlök och päron. Låt det mjukna.

2. Stek baconet i en stekpanna. Slå av baconfettet i kastrullen och lägg baconet åt sidan s det får svalna en aning. Finstrimla det sedan och ha ner i kastrullen.

3. Slå på vinäger, olja och ha i muscovadosocker. Låt allt puttra ihop på låg värme under ca 30 minuter. Späd med vatten om det blir torrt. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.