Halloumi och bacon

Plockmat med bacon och halloumi

Enkel mat är trevligt att ha att göra med. Det fina är hur enkelt det går att laga till och att det inte tar en massa tid. enkel plockmat är också bra när man har många rätter att laga. Baconinlindad halloumi knåpade jag ihop bär vi skulle ha gäster över och servera plockmat. Stek dem gärna precis innan gästerna ska komma så är halloumin fortfarande mjuk och varm.

Som aptitretare, till buffé eller till plock

När ska man servera dessa små godbitar då? Ja, varför inte till glöggminglet, till halloweenbjudningen eller till midsommar. De passar också bra att ha som aptitretare till fördrinken – då kan man göra enligt receptet och sedan dela dem på hälften efter de är stekta så får man fler och mindre ätvänliga bitar. Jag kan också tycka att det är goda att mumsa på vid buffé eller plock. Knarrost är så gott!

Baconinlindad halloumi

Baconinlindad halloumi

För: 4 personer som plock

200g halloumi
1 paket bacon

1. Dela halloumin rakt igenom så att du får två plattare bitar. Dela varje platta i fyra kvadrater så att du får 8 bitar totalt.

2. Linda baconet runt varje kvadrat och stek till baconet blivit knaprigt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.