Perfekt sommarmat

Hela sommaren ska det grillas, gärna också ett tag därefter förstås. Dessa baconinlindade köttfärsrullar är perfekta att svänga ihop och grilla under sommaren till middag. Bacon och köttfärs är en god kombination där fettet och rökigheten från baconet ger fin smak åt köttfärsen. Rullarna kan man med fördel göra i förväg och förvara i kylen fram tills det är dags att tända grillen. Servera gärna järparna tillsammans med en matig sallad och en god sås. De fyllda paprikorna på bilden hittar du receptet på här.

» Här hittar du fler goda grillrecept

Baconinlindade köttfärsrullar

Baconinlindade köttfärsrullar

För: cirka 8 personer

800g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 ägg
1 dl ströbröd
1 msk hackad fryst/färsk persilja
0,5 krm gul curry
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt, pepper
3 paket bacon

  • Rör ihop pressad vitlök med sambal oelek, ägg, ströbröd, persilja och kryddor. Låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan med färsen.
  • Lägg ut 2–3 baconremsor bredvid varandra. Forma köttfärsen till cirka 10 cm långa korvar och rulla dem in i köttfärsen.
  • Hetta upp en panna med smör eller tänd grillen. Stek eller grilla rullarna tills de fått fin yta.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.