Baconlax med ugnsrostade grönsaker och majspure

Enkelt och gott

Idag bjuds det på härligt rökiga smaker tillsammans med söta äpplen och en underbar majspuré. Majs är en underskattad råvara som gör sig mycket bra i både soppor och puréer. Har man tid föreslår jag att man rostar majsen i en panna innan man kör dem i mixern – då får du en ännu godare smak.

Bacon och lax i kombination

Vet du inte vad du ska laga ikväll är det här ett säkert kort. Den passar precis som lika bra en helg som en vardagkväll tack vare att den är så lättlagad – men ändå passar i finrummet.

Själv tränar jag ju som bekant mycket och då är det här en kanonbra träningsrätt. Saknar man potatis eller ris är det bara att addera efter smak. Dock gör den sig alldeles utmärkt som den är. Fick och bacon är riktigt gott ihop. Vid det här laget vet väl alla att bacon är gott till allt?

Baconlindad lax

Ugnsrostade grönsaker

Baconlindad lax med ugnsrostat äpple och majspuré

För: 4-6 personer
Temperatur: 200°

Baconlax med ugnsrostade grönsaker och majspuré

Baconlax:
500g lax
1 paket bacon
salt, peppar, timjan

Ugnsrostade grönsaker:
1 stor zucchini
2 röda paprikor
1 rött äpple
3-4 msk basilikaolja
salt, peppar, oregano

Majspuré:
1 burk majs
1 dl creme fraiche
salt, peppar

1. Krydda laxen och linda sedan baconet runt varje bit. Ringla smör i en ugnsform och lägg ut laxen.

2. Skiva zucchini och kärna ur paprikan och skär till lagom stora bitar. Lägg ut paprika, zucchiniskivor och tärnat äpple i en ugnsfast form. Krydda och ringla basilikaolja över. Krydda och ställ in både laxen och grönsakerna i 200° i 25-30 minuter.

3. Kör majsen tillsammans med creme fraiche och kryddor i en mixer. Ställ svalt fram så den stelnar till.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.