Baconlindad halloumikyckling med bönquinoa och citrussås

Kyckling och bacon

Bara för att man är stressad och har ont om tid så behöver inte vardagsrätterna vara tråkiga. Vi lagar ofta kyckling i veckorna då det är lätt att kombinera, och är ett magert kött. För det mesta lagar vi lite extra kyckling på en gång så man har färdigt till nästa dag. Det är bra och tidssparande och bara att kombinera med lite nya tillbehör.

God mat till vardag och helg

Till denna rätt bestående av baconlindad kyckling med quinoa, halloumi och citrussås gjorde jag en quinoasallad med bönor och koriander. Även quinoasalladen kan man laga en större mängd av och bara fylla på med innehåll, nästa gång den ska ätas. Riktigt veckosmart. Servera med den goda citruscremen och du har en god och mättande vardagsrätt. Eftersom quinoa är ett frö är denna rätt helt glutenfri.

» Här hittar du fler goda recept med kyckling

Baconlindad kyckling med quinoa, halloumi och citrussås

För: 4 personer

Baconlindad halloumikyckling med bönquinoa och citrussås

Baconlindad halloumikyckling:
4 kycklingfiléer
200g halloumi
1 paket bacon
salt, peppar

Bönquinoa:
2 dl quinoa
2 morötter
1/2 rödlök
250g frysta sojabönor
1 burk svarta bönor
1 rött äpple
1 dl solrosfrön/pinjenötter
1 kruka koriander
salt, peppar
0,5 dl balsamico

Citrussås:
1/2 citron
2 dl creme fraiche
salt

1. Stek kycklingfiléerna till de nästan är genomstekta. Låt svalna en aning och skär under tiden halloumin till tjocka skivor. Lägg en halloumiskiva på varje kycklingfilé och linda bacon runt. Stek klart till baconet är genomstekt.

2. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen i vatten och grönsaksbuljong. När det är 10 minuter kvar av koktiden, ha ner tunt skivad rödlök och tärnad morot i kastrullen. Tina sojabönorna och skölj de svarta bönorna. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda quinoan med bönor, äpple, frön och grovhackad koriander. Smaka av med kryddor och balsamico.

3. Rör ihop rivet skal från en halv citron med creme fraiche. Smaka av med lite salt.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.