Baconlindad lax med matvetesallad

Ibland är de mest osannolika smakkombinationerna de som är de allra godaste. Lindar man exempelvis in lax med bacon, och sedan lyxar till det med lite mild getost och soltorkade tomater, så kan det bara bli succé. Det var i alla fall vad jag trodde. Och det stämde. Smaskens som vanligt. Prova att vara lite djärv i köket och våga leka med smakerna.

Baconlindad laxLax med svamp och bacon

För: 4 personer

Lax:
4 laxfiléer
2 paket bacon
400g blandsvamp
4 msk philadelphia med soltorkade tomater och getost
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, paprikapulver

Sallad:
1 burk kidneybönor
50g vaxbönor
100g blandsallad (mangold, maché, rucola)
1 broccolibukett
1 dl matvete
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, lökpulver

Sås:
4 msk philadelphia med soltorkade tomater och getost
1/2 dl mjölk
salt, peppar

1. Stek upp svampen i en stekpanna och låt vätskan reduceras. Lägg i en klick med smör, salta, peppra, pressa ner en vitlöksklyfta och klipp färsk persilja över.

2. Tina laxen. Lägg ut 4 remsor med bacon tätt ihop på en skärbräda dela dem på bredden så att du får 8 kortare skivor bredvid varandra. Bred på philadelphiaost på mitten av baconet. Lägg strimlad lök och på philadelphian följt av stekt svamp. Avsluta med att lägga laxen ovanpå och rulla baconet runt. Eventuellt kan det behövas ett par halva tandpetare för att hålla kvar baconet. Stek till baconet har fått fin färg och laxen är genomstekt.

3. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med salt, peppar och lökpulver.

4. Koka upp vatten med salt, peppar och en vitlöksklyfta. Då vattnet kokat upp, ta av kastrullen och lägg i broccolibuketter och mindre bitar av vaxböna. Skölj kindeybönor och sallad. Blanda ihop allt i en skål.

5. Rör ihop resten av philadelphiaosten med mjölk och kryddor.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.