Baconlindade rödbetor med feta

Lättlagad aptitretare till glöggmingel

Så här lagom till jul är det trevligt att bjuda över vänner och bekanta på glögg. Man kan umgås i lugn och ro utan en massa krav på en stor julmiddag och bara sippa på lite glögg, umgås och ha det trevligt. Till glögg som är sött kan det vara gott med något salt till. Vad passar då bättre än juligt röda rödbetor? Perfekt att bjuda på med en tandpetare i.

Baconlindade rödbetor med feta

För ca 8-10 personer som plock

Baconlindade rödbetor med feta

700g rödbetor
2 paket bacon
125g fetaost
timjan

1. Skala och dela rödbetorna på hälften. Koka dem mjuka i saltat vatten. Känn med en tandpetare så att de är klara.

2. Låt rödbetorna svalna. Lägg ut bacon och skär till en lagom bit med fetaost (ca 5mm hög och rektangulär). Lägg fetaosten i ena änden av baconet, lägg rödbetan med platta sidan nedåt ovanpå fetaosten. Rulla in i cirka ett och ett halft varv av baconet (så att det går omlott och inte trillar av när det steks). Skär sedan av baconet och använd resten till nästa rödbeta.

3. Hetta upp en stekpanna och stek baconet så att det börjar bli knaprigt (det ska inte vara sladdrigt). Strössla lite timjan över. Låt de svalna och dela dem sedan på mitten en gång till.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.