Baconlindad blomkål

Enkla aptitretare

Satsa på riktigt enkla aptitretare till glöggmingel och fest. Många väljer bröd och liknande när det ska serveras mingelmat, men varför inte välja bort allt gluten och gå på det smakrika och goda spåret? Baconlindad blomkål innehåller bara två ingredienser och går snabbt att göra.

Till glöggmingel och fest

När man tar två goda saker och lägger ihop dem skulle man kunna tro att det blir ännu godare. I det här fallet är det också så. Bacon och blomkål är gott ihop och blir ett smakrikt inslag om man ska servera en buffé. För enkelhetens skull kan man servera dem med en tandpetare.

Kolla också in recepten på baconlindad halloumi och baconlindade rödbetor med feta.

Baconlindad blomkål

Cirka 20 bitar

Baconlindat blomkål

1 blomkålshuvud
2 paket bacon
timjan

1. Dela blomkålen till fina små träd. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg i blomkålen. Tag av kastrullen från plattan och låt blomkålen ligga i vattnet i cirka 5 minuter.

2. Rulla bacon runt varje blomkål och stek sedan i stekpanna så att baconet blir knaprigt. Strössla lite timjan över.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.