Våfflor med banansmak, mynta- och whiskygrädde

Läckra våfflor med vuxen smak

Våfflor med banansmak, mynta- och whiskygrädde är ett annorlunda recept på våfflor som är enkelt att göra – och ack så gott. Vem älskar inte våfflor? Jag menar, spröda och frasiga våfflor toppade med härlig grädde och är ju oslagbart.

Precis när jag trodde att jag hade lagt upp alla nya våffelrecept så upptäckte jag att ett saknades. Lustigt nog är detta det första jag testade att göra, och nu kommer det sist. De här våfflorna blir i alla fall spröda och fina tillsammans med grädden med whisky och mynta som är läskigt god. Ännu ett förslag att testa som efterrätt eller helt enkelt på våffeldagen.

» Fler goda recept på våfflor hittar du här

Ca: 10-12 våfflor

Våfflor med banansmak, mynta- och whiskygrädde

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3,5 dl mjölk
75g smör
3 bananer
socker, salt

1. Vispa upp grädden tillsammans med whisky. Strimla upp myntan och vänd i den. Ställ svalt.

2. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Häll ner mjölk, smält smör och mosad banan. Ha ner en nypa socker och en nypa salt, rör ihop till en smet och ställ ställ sedan svalt. Grädda våfflorna och fördela ut dem över ett grillgaller så att de inte blir mjuka. Servera med grädden och förslagsvis lite hjortrontsylt.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.