Minipizza på polarbröd

Enkel mat till sportlov och picknick

Idag skiner solen och hela familjen är ute och gräver och stånkar och svettas med nybyggandet av det nya kryddlandet. Det ska både grävas ur en massa, kånkas stenar och läggas mur. Vad passar då bättre än en kall öl och en nylagad minipizza i solen? Minipizza på polarbröd är superenkelt att göra och blir just som en liten pizza som man kan äta direkt med händerna. Serverar man minipizzorna i ett vikt bakplåtspapper blir det ännu enklare.

Minipizza med ost och skinka

Dessa pizzor valde jag att hålla helt klassiska och servera med skinka, salami och ost. Ett gott tips är också att bre ett lager bearnaisesås på pizzorna istället för tomatpurén, eller att klicka ut ovanpå. Det blir hur gott som helst! Det är även gott att smula fetaost på mackorna om man vill ha lite mer smak. Minipizza på polarbröd med ost och skinka är också perfekt att servera som lunch till barnen när man vill fixa något snabbt och enkelt. Ska man ut på picknick eller till skidbacken är också dessa pizzor smidiga att ha med sig i matsäcken.

» Mer fiffig mat till sportlovet hittar du här

Minipizza på polarbröd

För: 4 personer

Minipizza på polarbröd

4 st polarkakor
1 dl tomatpuré
6 skivor smörgåssalami
4 skivor påläggsskinka
1/2 gul lök
2 tomater
några skivor ost
salt, peppar, oregano
2 bakplåtspapper

1. Bre tomatpuré på polarkakorna. Strimla korv och skinka, hacka gul lök och skiva tomaterna. Fördela ut allt på bröden.

2. Smula över oregano och avsluta med ett par skivor ost så att det täcker.

3. Rada upp mackorna på en plåt. Ställ in i 225°C i cirka 5-7 minuter eller till osten smält och börjat bubbla lite. Dela bakplåtspapprena på hälften och vik till en triangel. Lägg pizzan i pappret och ät.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.