Sill med basilika och dill

Hemmagjord sill med örter

Tänk vad fort det går! Det är redan midsommar i morgon och dags att kånka lunchbordet ut och in. Sista sillen i midsommarspecialen är en örtig variant med basilika och dill. Mer åt det klassiska hållet, men precis lika god för det. » Fler recept på spännande sill hittar du här.

Snabblagad och annorlunda sill

Självklart är den också utmärkt till påsk eller till jul om man så vill. Använd löksill om du har bråttom, annars går det precis lika bra att koka upp lag och köra med inläggningssill eller Abbas 5-minuterssill.

» Här hittar du goda vintips som passar till sill.

Sill med basilika och dill

1 stor burk

Basilika och dillsill

1 stor burk löksill
1 msk hackad, färsk basilika
1 msk hackad, färsk dill
1/4 röd lök
1 tsk skånsk senap
1 tsk citronsaft
1 tsk balsamvinäger
2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

1. Häll av sillagen och skölj sillbitarna. Låt rinna av i ett durkslag.

2. Hacka örter och purjolök och blanda ihop med skånsk senap, citronsaft och balsamvinäger. Rör ner creme fraichen och sedan sillen. Smaka av med salt och peppar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.