Bästa äggröran med grönsaker och frön

Receptet till en mysig helgfrukost

Jag vet inte hur det är med dig, men själv är jag en sån som äter enklare frukostar i veckan, och lite festligare på helgerna. På helgerna får frukosten gärna ta lite längre tid att laga – och längre tid att äta. Det är trots allt då man har tid att sitta ner med sambon, ta det lugnt och prata. I veckan slänger jag i mig en avocado, ett par kokta ägg och några skedar keso vid diskbänken. Det är inte lika soft :)

Godaste äggröran

En av mina favoritfrukostar när det ska lagas mysfrukost är äggröra. Jag gör alltid äggröra med keso och ägg. Dels blir den smalare, den går enklare att laga och den smakar så himla gott. När det ska göra extra festligt gör jag denna som är den bästa äggröran med grönsaker och frön. Till det hela serverar jag lite bacon eller korv, och självklart en kopp kaffe.

» Fler inspirerande frukostrecept hittar du här

Bästa äggröran med grönsaker och frön

För: 4 personer

Bästa äggröran med grönsaker och frön

8 ägg
250g keso
1 liten vitlöksklyfta
salt, peppar
2 salladslökar
1/2 röd paprika
1 liten morot
0,5 dl solrosfrön

1. Vispa ihop ägg och keso med en pressad vitlöksklyfta och kryddor. Hacka salladslök och paprika. Finhacka moroten. Blanda allt inklusive solrosfrön med äggen.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och ha ner äggröran. Stek under omrörning tills äggröran fått lagom hård konsistens.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.