Bästa recepten på festlig vego

Så här efter nyår brukar det alltid vara full kommers på vegorecepten här i bloggen. Kanske för att folk vill äta lite nyttigare och grönare. Många äter vego i veckorna, men självklart passar vegetarisk mat lika bra till helgen.

När allt kommer till kritan tycker jag att det finns lite för få recept på festlig, vegetarisk mat. Då menar jag alltså recept på festlig vego som passar att servera till helg och fest, men som ändå är lätta att laga. Och som man inte skäms över att de är smaklösa, utan textur och mest som ett gegg. Gratäng och pasta är trevligt i all ära, men när man lagar maten på samma vis som om man hade en köttbit, dvs med en ”huvudråvara”, då tycker i alla fall jag att det blir lite mer spännande. Mitt favoritsätt att laga denna typ av mat på är i ugnen. Gärna någon rotsak eller lite kraftigare grönsak som klarar både värme och krydda utan att bli slapp och sladdrig.

Festlig, vegetarisk mat

Här har jag samlat de bästa recepten på festlig vego i Landleys kök. De flesta av dem är antingen lakto-vegetariska och/eller ovo-vegetariska vilket innebär att de innehåller ägg eller mejeri. Flera av dem kan man göra helt vegetariska och veganska genom att byta ut smör, crème fraiche och grädde mot vegetabiliska motsvarigheter. Jag hoppas du hittar något du gillar.

Vegetariska festrätter (lakto-ovo)


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.