Bästa recepten på ischoklad

Enkla recept på julgodis

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i ischoklad. Jag har troligtvis bara ätit sån man köper, och den tycker jag är trist, hård och fet. Jag tyckte det var lite orättvist mot ischoklad eftersom det är en av julens stora klassiker. Därför bestämde jag mig för att göra egen hemmagjord ischoklad. Jag har ju trots allt hört att hemlagad ischoklad är den godaste och blir så mycket bättre än den man köper.

Smaksatt ischoklad

I vanlig ordning när jag gör något är blir det med 200 procent. Alltså slutade det med att jag hade gjort nio olika varianter. Det klassiska receptet på vanlig ischoklad hittar du nedan. Dock tycker jag den är förbaskat tråkig – det smakar ju bara mörk choklad… Nä, tacka vet jag ischoklad som smaksatts med saffran, lakrits, lime eller apelsin! Dessa godingar hittar du nedan och är precis lika enkla att göra som vanlig ischoklad. Du gör den på samma vis och har bra i den smaksättning du vill ha.

Så gör du bra ischoklad

Hemligheten till bra ischoklad är att välja bra råvaror. Välj ett bra kokosfett – gärna ekologisk, och choklad med högre kakaohalt. Jag använder oftast Odense Mörk Choklad med en kakaohalt på 55 procent för den tycker jag är bäst och innehåller varken för mycket eller för lite kakao.

Dekorera gärna ischokladen med små ätbara pärlor, strössel, hackade nötter eller apelsinskal.

Bästa recepten på ischoklad


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.