Bästa recepten till midsommar

Just nu känns livet underbart. Visst känns det rätt nice hela tiden, men när solen skiner och värmen nu äntligen infunnit sig känns det lite extra bra. Jag som har gått runt och skrämt upp alla med min tro om att det kommer bli en kall sommar, verkar få ta tillbaka mina ord. Så skönt! Nu är det till och med vindstilla, något man verkligen inte vant sig vid. det blåser ju liksom alltid så fort det är sol.

TrulsHur som helst har jag passat på att njuta av dessa soliga dagar genom att jobba halvdag och sluta vid tolv. Jag har så klart också flyttat kontoret ut i solen så fort det går.

Den här morgonen sitter jag ute i trädgården och skriver. Solen skiner, vindarna är ljumma, fåglarna kvittrar för fulla muggar – särskilt min favorit koltrasten, och grannkatten ligger och åmar sig i en solstrimma. Ibland kilar han iväg när han verkat få korn på en mus. Sen kommer han tillbaka igen och åmar sig lite igen. Det är såna här dagar man kommer ihåg. Och visst uppskattar man dem lite extra efter en kall vår.

Bästa recepten till midsommar

På tal om väder får vi se hur midsommarafton blir. Traditionen säger ju att vi ska sitta ute och huttra. Däremellan ska vi kånka in och ut med midsommarbordet mellan regnskurarna. Oavsett hur vädret blir är det sällskapet och maten som gör det. Ja, och självklart vad man har i glaset till det hela. Att starta med lite midsommarbubbel är aldrig fel. Sedan är det gott med en kall och öl och nubbe, eller ett svalt glas vin i rosa eller vitt.

» Tips på vin som passar till sill.

Goda tips till midsommarlunchen

Alla firar förstås midsommar olika. Vi firar alltid med vårt kompisgäng eller med min familj. Vilka vi än firar med gör vi det likadant – först är det midsommarlunch med sill, ägg och potatis. Firar vi med vännerna brukar vi göra en midsommarstång, leka lekar och bara hänga i solen. Vi har faktiskt haft fullt solsken de senaste tio åren. På kvällen grillas det, dansas och minglas. Till grillen tar alla med sig eget och sedan kör man knytis. Om man ska ses på kvällen och inte köra lunchen kan det vara trevligt att starta med en god midsommarbål eller en läskande sangria och lite somriga snittar med sill.

» 6 tips på prisvärt mousserande vin

Dessert till midsommar

Jag vill också passa på att tipsa om Ernsts goda sommartårta som vi har blivit bjudna på ett par gånger. Den är larvigt god och räcker till många. Här kommer mina favoritrecept till midsommar. Förutom recepten nedan hittar du här recept till midsommar.

Midsommarsnittar

 

Till sill-lunchen

 

Paj och gratäng som passar till midsommar

 

Till grillen

 

Midsommardessert


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.