Blåmusslor med papaya och feta

Skaldjur på grillen

Vem gillar inte blåmusslor? Grilla dem och variera med en annorlunda smak som sätter piff på kvällen. Grillade blåmusslor med papaya och feta är härligt till bubblet, till plock eller som del i en skaldjursbuffé. Bara att klicka ner i musselhalvorna och grilla några minuter. Så gott!

Hur vet man att musslorna är ok?

Att grilla musslor inte är inte det minsta svårt. Vad noga med att kontrollera musslorna innan tillagning. Lägg dem i ett kallt vattenbad och släng dem som inte stänger sig när man knackar på dem. Släng även de som har trasigt skal. Skrubba dem noga med en borste eller en skrubbsvamp. Investera gärna i en fiskbenspincett så är det enklare att dra ut skägget som musslorna har sittande i sig. När musslorna är färdigkokta, släng dem som inte har öppnat sig och ta även då bort eventuellt skägg som kan ha blivit kvar i musslan.

Grillade blåmusslor med papaya och feta

För: 4 personer

Blåmusslor med papaya och feta

1 frp förkokta blåmusslor
1 nät blåmusslor
1/2 papaya
1/2 bit fetaost
1/2 citron
2 msk flytande smör
salt, peppar

1. Gnugga de färdigkokta musslorna och släng de som inte är öppna eller har trasiga skal.

2. Rör ihop hackad papaya med fetaost, rivet citronskal och flytande smör och kryddor. Dela musslorna och släng locket. Fördela ut musslorna på grillen och klicka i röran. Grilla till smöret har smält och puttrat ihop en aning (ca 5-10 minuter). Servera med rustikt bröd.

Blåmusslor med papaya och feta

Blåmusslor med papaya och feta


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.