MusslorMusslor

Grilla musslor och skaldjur

Förkokta musslor är smidigt att använda sig av. Vid ett tillfälle råkade vi ut för några som smakade gammalt hö – det spelade ingen roll hur man gjorde, de smakade helt enkelt inte gott. Dessa var förpackade i en plastförpackning med lag. Andra gången fick vi tag i riktigt bra musslor som var vakuumförpackade. Dessa är enkla att hantera då man bara behver gnugga av dem och snoppa eventuellt sjögräs. Man slipper helt enkelt knacka och hålla på för att kolla att de stänger sig. Dessutom sparar man tid.

Recept på musslor med vitlök

De här musslorna blir jättegoda att grilla. Bara att klicka på örtröran och låta den smälta. Vill du ha fler goda recept på skaldjur på grillen? Kolla in den här posten med flera goda recept på aioli och grillade skaldjur och musslor. Under receptet finns även ett tips på passande vitt vin till musslorna.

Blåmusslor med vitlök och örter

För: 4 personer

1 frp förkokta blåmusslor
2 vitlöksklyfta
1/2 citron
1 msk färsk oregano
1 msk färsk persilja
1 msk färsk gräslök
3 msk flytande smör
salt, peppar, chilipulver

1. Gnugga de färdigkokta musslorna och släng dem som inte stängs, har trasiga skal eller flyter.

2. Rör ihop pressad vitlök och citron med hackade örter, flytande smör och kryddor. Dela musslorna och släng locket. Fördela ut musslorna på grillen och klicka i röran. Grilla till smöret har smält och puttrat ihop en aning. Servera med rustikt bröd.

Rekommenderat vin till: Simonsig Chardonnay (nr 2032) 89:-


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.