Blastslaw

Gott tillbehör till grillat

Här om dagen kokade vi ribs som vi sedan grillade. Till det blev det Corn on the Cob och Idahopotatis. Amerikanskt är en av mina favoriter, så det passade bra efter American Car Show som vi hade varit på i Norrtälje under dagen.

Annorlunda coleslaw med ätbar blast

BlastVäldigt många besöker American Car Show – både utställare och besökare. Eftersom Norrtälje är en ganska liten stad blir det rätt köer och stopp i varenda riktning. Därför orkade vi heller inte svänga förbi affären – varenda kotte var ju där och provianterade.

Tanken var att vi skulle köpa vitkål så att jag kunde göra coleslaw, men i brist på kål fick det istället bli en helt ny, improviserad variant med diverse blast som vi hade liggandes i kylen. Och visst blev det precis lika bra.

» Här kan du läsa mer om blad och blast som går att äta och laga mat med.

Coleslaw gjord på blast

För: 4 personer

Coleslaw med blast

4 morötter
2 dl strimlad blomkålsblast
2 dl strimlad rödbetsblast
1 dl strimlad fänkål
10 cm purjolök

2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 dl majonäs
2 dl creme fraiche
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar

1. Riv morötterna på stora hålen på ett rivjärn. Strimla upp blast och fänkål. Koka upp saltat vatten och tag sedan av från plattan. Lägg i blast och morötter och låt ligga i vattnet ca 10-15 minuter. Låt allt rinna av och rör sedan ihop med strimlad purjolök.

2. Pressa vitlök och micra i 30 sekunder tillsammans med en klick smör. Rör ihop med majonäs, creme fraiche, vinäger samt kryddor. Ställ svalt.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.