Blodpudding med bacon, svamp, broccolistomp och rårörda lingon

Enkel vardagsmat

När man har bråttom blir det lätt att halvfabrikat får tas till. Själv är jag lite mot sånt då man får i sig både en massa e-ämnen, en massa konserveringsmedel och onödigt mycket socker och salt. I vår familj har vi provat att både göra både korv och surdegsbröd från scratch, men vid blodpudding går gränsen. Jag köper den färdig!

Variera blodpuddingen

Blodpudding är ett återkommande och kärt inslag i många familjer. Själv hade jag inte ätit det på över tio år då jag knåpade ihop detta recept på blodpudding med bacon, svamp, broccolistomp och rårörda lingon. Det kommer i alla fall att bli fler tillfällen då den här rätten blev jättegod. Sätt guldkant på vardagen! Dessutom är bra perfekt träningsmat att sleva i sig efter gymmet.

Blodpudding med bacon, svamp, broccolistomp och rårörda lingon

För: 2 personer

400g blodpudding
2 dl stekt svamp
1 paket bacon
2 msk pinjenötter
rörörda lingon

Broccolistomp:
1 broccolihuvud
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano

1. Dela broccolin till mindre träd och skiva även upp stammen. Koka vatten och salt i en kastrull och lägg i broccolin. Låt koka 10-15 minuter till de är mjuka. Häll av vattnet och rör ihop med creme fraiche, pressad vitlök och kryddor.

2. Stek upp svampen i smör, pressad vitlök och kryddor. All vätska skall reduceras. Då de börjar knäppa är de klara.

3. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Skiva upp blodpuddingen och stek den och baconen. Servera med stomp, pinjenötter och rårörda lingon.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.