Blomkålscreme

Vill man variera sig och kanske göra något annat än det klassiska potatismoset så är detta ett gott alternativ. Basen består av blomkål och kålrot som sedan blandas med härligt gröna och orange färger från purjolök och morot. Purjolök blir också väldigt god då den inte tar över för mycket utan bara adderar en extra dimension av smak.

Det allra finaste med det här tillbehöret är att man kan variera innehållet i alla möjliga konstellationer. Exempelvis kan man byta mellan olika sorters lök och exempelvis byta moroten mot paprika.

För: 4 personer

Blomkålscreme

Färgglatt blomkålsmos:

350g blomkål
1 morot
150g kålrot
1 dl creme fraiche (34%)
10 cm purjolök
1 msk majssredning
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano

1. Skär blomkål, morot och kålrot till mindre bitar. Koka i cirka 10-15 minuter i saltat vatten. Slå av vattnet och mosa rotsakerna slarvigt med en potatismosare.

2. Ställ tillbaka moset på plattan och rör i creme fraiche och redning. Blanda ner skivad purjolök i moset och smaka av med kryddor.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.