Perfekt tillbehör på sommaren

En sallad passar nästan alltid bra. Eller hur? Det är ett bra tillbehör, och fyller man den med protein – exempelvis kyckling, skinka eller rostbiff får man en komplett middag som passar utmärkt till picknicken.

Sallad till picknicken

Den här salladen är helt vegetariskt och blir lite matigare tack vare olika sorters bönor och kikärtor. Den är lyxig att ta med på picknicken och gör en mätt och belåten. Den funkar som ett fint tillbehör till det grillade man kanske lägger på grillen eller till annat kallskuret som man har med sig.

Man kan gott prova sig fram med olika bönor och fröer i salladen för att skapa variation. Denna somriga sallad kan man ha till det mesta, och tack vare hallonen får man en härlig sötma och syrlighet i det hela.

Matig sallad med färsk hallonvinägrett

För: 4 personer

Bön och rotfruktssallad med färsk hallonvinägrett

Sallad:
1 morot
1 palsternacka
10 cm purjolöksblast
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
2 plommontomater
1/2 röd lök

0,5 dl hackad persilja
12 färska hallon
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk äppelcidervinäger

1. Mosa hallonen med pressad vitlök. Blanda i båda vinägersorterna och persiljan. Kör slätt med stavmixer. Häll på olja och vatten och krydda med salt och peppar.

2. Längdskiva morot, palsternacka och purjolök. Blanda tillsammans med alla bönor i en stor skål. Längdskiva rödlök och tomat. Blanda tillsammans med vinägretten.

En sallad passar bra till det mesta. Matig sallad med färsk hallonvinägrett gör att det känns lyxigare och gör en dessutom mätt.