Bönpaj med köttfärs, mozzarella och rödbetor

Enkel vardagspaj

Måndag igen… Den här helgen har gått så otroligt fort. I lördags gick vi upp halv åtta, vilket kändes hur tidigt som helst eftersom jag på vardagar går upp klockan åtta. Den kvällen skulle vi ha vår traditionsenliga tacobjudning som vi har varje år hemma hos oss. Alltså skulle dagen skulle gå åt till att städa, lämna saker för återvinning, handla mat och dryck, samt laga all mat. Perfekt att vara uppe i god tid alltså.

Ja, den dagen visade sig gå rasande fort, men så är det när man har kul. Maten blev i alla fall god, kvällen riktigt trevlig, och sedan damp man i säng någon gång runt 4-snåret på morgonen – helt slut. Söndagen försvann i ett töcken av bloggande, matlagande och planerande för kommande vecka, som kommer att bli fullspäckad med en massa kul. Det var en riktigt skön helg, men ack så fort den försvann…

God paj med köttfärs

Alla recept vi lagade den kvällen finns förstås här i bloggen – en texmexbjudning med vännerna är hur trevligt som helst och ett perfekt höst-tema på en fest. På tal om texmex, här kommer en god paj fylld med just, texmex-inspirerade smaker. Bönor är jättegott i en paj och blir mättande. Dessutom vet väl alla vid det här laget hur mycket bra proteiner och mineralet bönor innehåller?

» Fler recept på paj hittar du här

Vardagspaj med bönor, köttfärs, mozzarella och rödbetor

För: 4 personer
Tid: 30 minuter
Temperatur: 200°C

Bönpaj med köttfärs, mozzarella och rödbetor

Fyllning:
2 rödbetor
1/2 gul lök
600g köttfärs
1 burk svarta bönor
1 burk stora vita bönor
2 bitar mozzarella (á 125g)
1 rulle smördeg

Stanning:
3 ägg
2dl grädde
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
salt, peppar

1. Skala rödbetorna och riv sedan på stora hålen i ett rivjärn. Koka upp saltat vatten och koka rödbetsrivet i ca 10 minuter.

2. Hacka lök och fräs upp tillsammans med köttfärs i en stekpanna.

3. Skölj bönorna och hacka mozzarellan. Rulla ut pajdegen i formen och fördela ut innehållet.

4. Vispa ihop ingredienserna till stanningen tillsammans med pressad vitlök och hackad basilika. Häll stannigen över pajen och ställ in i 200°C i 30 minuter.

Rekommenderat vin till: Cappello di Prete (nr 2727) 85:-

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.