Bönsallad med kikärtor och grön chili

Matig sallad som tillbehör

En matig och färgglad sallad är det perfekta tillbehöret. Under hela våren och sommaren lagar jag ofta middagar med en sallad, någon kolhydrat och något typ av protein. Kolhydraten kan vara exempelvis ris, potatis eller nudlar medan proteinet är kött, fisk, fågel eller något vegetariskt. På så vis kan man ta lite av det man är sugen på, och ofta blir det över till en ny middag dagen efter där man kan variera det överblivna med något nytt i samma konstellation.

Denna bönsallad med kikärtor och grön chili är enkel att göra och kräver bara 7 ingredienser. Förra året odlade jag egna vaxbönor ute på landet, men den som inte gör det – eller vill äta den här salladen när som helst på året kan numera köpa frysta vaxbönor – precis på samma vis som frysta haricots verts. Smidigt och smart, tycker jag.

Enkelt och sidigt med frysta grönsaker

När allt måste inte en sallad innehålla någon sallad för att hallas för sallad. Huvudsaken är att den innehåller en massa grönt. I denna sallad kör jag med frysta wokgrönsaker, vaxbönor, kikärtor på burk samt skivad chili och färsk koriander. En skvätt olivolja samt en nypa salt och några drag på svartpepparkvarnen och det är klart! Gör den i förväg och förvara i kylen fram tills det är dags att äta. Chilin kan man skippa om man inte gillar het mat. Koriandern kan man också byta mot någon annan ört om man inte gillar det.

» Här hittar du fler recept på goda sallader som kan serveras som tillbehör

Bönsallad med kikärtor och grön chili

Bönsallad med kikärtor och grön chili

För: 4 personer som tillbehör

800g frysta wokgrönsaker
200g vaxbönor
1 tetra/burk kikärtor
salt, peppar
1 grön chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka färsk koriander

  • Tina wokgrönsaker och vaxbönor om de är frysta. Stek wokgrönsakerna med olja eller smör tills de börjar få yta.
  • Skölj kikärtorna och ha ner i stekpannan tillsammans med vaxbönorna. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda allt i en skål med skivad chili, olivolja och färsk koriander.
Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.