Brietrianglar med fikon, honung och rostade frön

Fikon, honung, brieost och frön

De här fina små aptitretarna som jag valt att kalla för Brietrianglar med fikon, honung och rostade frön, är både dekorativa och lätta att göra – perfekt när man vill bjuda på något gott men ändå inte vända upp och ner på hela köket. Dessutom är de enkla att äta då de serveras med en tandpetare. När vi bjöd på dem försvann de i en rasande fart – och det är kanske inte så svårt att förstå då de är väldigt goda. Servera till glöggbjudningen eller som aptitretare till fördrinken eller ett glas champagne. Vill man ha lite mer smak på osten är det också gott med getost.

» Fler goda recept till glöggminglet.

Brietrianglar med fikon, honung och rostade frön

Ca 20 stycken

Brietrianglar med fikon, honung och rostade frön

200g brie eller getost på rulle
2 st färska fikon
1 msk flytande honung
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
salt, peppar
20 st tandpetare

1. Hetta upp en panna med en skvätt olivolja. Mal salt med en mortel till ett fint pulver. Lägg i fröna i pannan, vänd runt dem så att de får olja på sig och strössla sedan ut saltet. Stek till fröna börjar knäppa. Låt svalna.

2. Om brien är tjock, dela den då rakt igenom, skär den sedan till trianglar. Skölj och dela fikonen till 10 klyftor vardera. Ringla honung över varje ostbit, strössla nötterna över så att de fäster i honungen, och avsluta med att sätta en tandpetare igenom fikonet och sedan osten.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.