Bruten potatis

Istället för kokt potatis eller potatisklyftor

Potatis är en råvara som går att göra mycket olika saker med. Kokt potatis i all ära, men vad sägs om krossad potatis, aka bruten potatis? Tänk dig potatis som man först kokar, sedan krossar. Därefter får den krossade potatisen samsas med smör och åka in i ugnen för att rostas på hög värme. När den rostas i ugnen blir den frasig och knaprig och får en salt och god smak. Bruten potatis är oslagbart! Testa, det är så gott.

Gott och enkelt recept med potatis

Tryter inspirationen? Här finns två goda recept att testa till; Ugnsbakad torskrygg med bacon och soltorkade tomater eller Torskrygg med mango och kräftsallad och bruten potatis Båda dessa recept är hur goda som helst och låter den brutna potatisen verkligen få komma till sin rätt. De som vill variera det hela kan strössla över färska, hacka örter över den rostade potatisen. Exempelvis hackad dragon, libbsticka eller timjan är gott på. Man kan också riva över parmesanost eller Västerbottens på potatisen innan den åker in i ugnen.

» Kolla också in; 15 goda tips på vad man kan göra med potatis

Bruten potatis

Bruten potatis

För: 4 personer
Temperatur: 300°

800g potatis, små
2 msk smör
salt, peppar

1. Koka potatisarna hela med skal tills de är klara. Känn med en sticka för att kolla att det är klara (detta brukar ta cirka 15-20 minuter beroende på potatisarnas storlek).

2. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna i 5-10 minuter. De ska bli lite småknapriga på ytan.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.