Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök

Pulled Pork i hamburgerbröd

Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök är något av det bästa man kan servera till helgen. Tänk dig själv fluffiga hamburgerbröd som fylls med saftig pulled pork, sötsyrlig picklad rödlök och en krämig guacamole. I detta recept har jag använd köpta hamburgerbröd (jag tycker att bröden Frisco från Max är bäst) men man kan förstås också baka dem själv. Prova då detta recept på hamburgerbröd till sliders och hamburgare.

God mat till helgen

Det bästa tillbehöret till hamburgare måste väl ändå vara pommes? I detta recept har jag valt att fritera dem, men man kan förstås även göra sina pommes i ugnen. När man friterar brukar det bli en massa olja över. Vi brukar sila av det i en flaska och förvara i kylen. Sedan är det bara att plocka fram och använda lite i taget till diverse anrättningar.

» Sugen på andra burgare? Kolla in alla recepten på olika sorters hamburgare i Landleys kök

Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök

8 burgare

Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök

Pulled pork:

800g fläskkarré
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver
0,5 dl grillsås/hickorysås
2 msk balsamvinäger
0,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk strösocker
salt, peppar, lökpulver

Pommes Frites:

600g stora potatisar
1-1,5 liter frityrolja
salt

Guacamole:

2 avocado
0,5 dl creme fraiche
1/2 röd chili
salt, peppar

Picklad lök:

1 rödlök
2 dl vatten
1 msk ättika
1 msk strösocker
1 nypa salt

Tillbehör:

tunnskivad, inlagd gurka
bladsallad
senap
tomatpuré
8 hamburgerbröd

1. Krydda fläskkarrén runt om och lägg den i en ugnsfast form med smör i botten. Ringla över smör och ställ in i 175°C i cirka 3 timmar. Vänd gärna köttbiten efter halva tiden och ös med skyn. Tag ut köttet och låt det svalna. Trasa det sedan med hjälp av två gafflar. Rör ihop grillsås och balsamvinäger med rapsolja, vatten, en pressad vitlöksklyfta, socker och kryddor. Blanda såsen med det trasade köttet.

2. Skär potatisen till stavar och låt det ligga i kallt vatten i 20 minuter för att bli av med stärkelse. Byt vattnet efter halva tiden. Torka potatisen och gör sedan en första fritering i en kastrull med frityrolja. Se till att oljan har en temperatur på 175-180°C. Fritera lite potatis åt gången så att inte temperaturen sjunker och potatisen går sönder. Lyft ur pommesen med en hålslev eller pastaslev och låt den rinna av på papper och svalna. Hetta upp oljan igen och gör en andra fritering precis innan servering. Låt pommes fritesen ligga i tills de blivit krispiga. Salta innan servering.

3. Mosa avocadon slarvigt och blanda med creme fraiche, hackad chili, salt och peppar.

4. Skiva rödlöken. Koka upp vatten och blanda med ättika, socker och salt. Häll den varma lagen över löken och låt den stå svalt under dagen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.

Burgare med pulled pork, guacamole och picklad lök är god mat att laga till helgen. Dessa serveras med friterade pommes frites.