Här kommer en enklare Cesar-inspirerad sallad som vi slängde ihop här om dagen. Perfekt en ljummen sommarkväll.

Sallad:
200g grilloumi
2 kycklingfiléer
1 huvud romansallad
1 tomat
1 knippe sparris
salt, peppar, vitlökspulver, persillade, grillkrydda

Cesarsås:
2 vitlöksklyftor
1 dl gräddfil
1 dl lättmajonäs
1 dl riven parmesanost
6 sardellfiléer i olja
1 msk rödvinsvinäger
d1 tsk dijonsenap
salt, peppar

1. Tina kycklingifléerna och krydda. Skiva grilloumin. Skär bort den torra, nedre delen på sparrisen.

2. Grilla först kycklingen (som behöver längre tid) och sedan sparris och grilloumi. Grilloumi ska gärna få lite färg, då är den klar. Skär den sedan i tärningar och kycklingen i mindre bitar.

3. Skiva sallad och tomat. Dela sparrisen i mindre bitar.

4. Pressa vitlök. Mixa tillsammans med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.