Grönsakscrêpes med champinjonfyllning

Dessa crepes har en champinjonfyllning och är inlindade i en vanlig pannkaka med iblandad zucchini och morot. Gott och lite grönare. Tillhörande pumparöra går bra att ha till det mesta och får en god blandning av sötma ifrån pumpan och tomaterna samt ger en mättnadskänsla tack vare linserna.

Lins- och pumparöra:
1 msk smör
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
100g butternut-pumpa
1 dl gula linser
1 dl röda linser
1 burk plommontomater
salt, peppar, spiskummin, koriander, paprikapulver

Fyllning:
3 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
400g champinjoner, hela (1 stork burk)
3 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 knippe klippt persilja
1 msk soja
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, timjan

Crêpes:
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
2 dl vatten
1 dl riven zucchini
1 morot
1/2 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, persillade, socker
3 msk riven ost

1. Skala och tärna pumpan. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i 275° i 30 minuter. Plocka bort eventuella småstenar och skölj linserna. Koka i saltat vatten i 15-20 minuter.

2. Smält smör i en kastrull och ha ner pressad vitlök och gul lök. Ha ner pumpan då löken har mjuknat. Låt plommontomaterna rinna av i ett durkslag. Vänd ner linserna i kastrullen och lägg ner de avrunna tomaterna. Rör ihop och smaka av med kryddor.

3. Halvera champinjonerna. Hacka löken och ha ner i en kastrull med smör. Pressa i vitlök och ha ner champinjonerna. Då löken mjuknat, häll på vetemjöl och rör ner. Häll sedan på mjölk. Rör ihop och häll på soja, vinäger och kryddor. Ställ åt sidan.

4. Riv zucchini och morot och rör ihop med ägg, mjölk och mjöl. Späd med lite vatten. Häll i vinäger och kryddor. Hetta upp en panna och stek crêpesen gyllenbruna. Låt dem svalna och lägg sedan ut en sträng med svampredning i mitten av pannkakan. Rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strössla riven ost över crêpesen och ställ in i 225° i ca 10 minuter. Servera med lins- och pumparöra samt en enkel rucolasallad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.