Champinjonhattar med kryddig korvfyllning

Enkel mingelmat

När jag var i Danmark senast var vi på en matmässa anordnad av ägaren till Michelin-restarangen Noma, René Redzepi. Jag såg inte till honom där, men däremot en massa montrar med olika godsaker. Bland annat fanns en monter där det odlade alla möjliga sorters svampar som presenretades med spännande recept.

Inspirerande mat med svamp

Efter en snabb bläddring genom receptkatalogen visste jag att det var fyllda champinjoner det skulle bli nästa gång vi lagade plockmat. Sagt och gjort blev dessa enkla svamphattar till – fyllda med finhackad korv, lök och paprika. Har du inte vitlöksolja går det lika bra med vanlig olja. För att få det hela att hållas på plats blandar man även i lite ägg. Det här är en riktig goding som är lätt att tillreda och som är försvinnande goda!

Aptitretare till nyår och fest

Servera som höstig mingelmat, till nyårsafton eller som en enkelt aptitretare. Väljer du en hetare korv kan ett sötare vin vara att föredra. i detta utförande med Merguez passar både öl bra såväl som ett glas rödvin eller något mousserande.

Champinjonhattar med kryddig korvfyllning

20 stycken
Temperatur: 225°

Champinjonhattar med kryddig korvfyllning

20 st färska champinjoner
1 kryddig korv, ex Merguez
1/2 gul lök
1/2 gul paprika
1 ägg
1 msk vitlöksolja
salt, peppar

1. Skölj bort jorden ifrån champinjonerna. Tag ur foten och skär eventuellt ut ett större hål med en liten kniv.

2. Hacka upp korv, paprika och lök och rör ihop med ägg och kryddor. Lägg upp champinjonerna i en ugnsfast form. Klicka ut röran i hålen och ringla lite olja över. Ställ in i 30 minuter i 225°.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.