Quesadillas med cheddarost och matjestopping

Enkel förrätt på spanskt tema

I går kväll hade vi en vän över på middag. Till efterrätt blev det inget mer fancy än pepparkakor, men till förrätt fick det bli lite cross over; spanskt möter svenska smaker. Quesadillas med cheddarost och matjestopping är en enkel förrätt som går snabbt att svänga ihop. Man kan förstås också servera dem som munsbitar till mingel och liknande.

Annorlunda quesadillas

Quesadillas kan man fylla med vad som helst så länge man har ett ”lim” som håller ihop det hela. Vanligtvis är det mozzarella som får agera lim, men i den här quesadillan har jag även blandat i cheddarost. Man kan även ta lagrad prästost, Västerbottensost eller någon annan smakrik ost – huvudsaken är att det är en ost som ger lite smak. Toppingen är också enkel att röra ihop och passar fint både till jul, nyår eller midsommar tack vare den härliga matjessillen som blandas i. Våga prova något annorlunda.

» Här hittar du fler förrätter som passar till midsommar

Quesadillas med cheddarost och matjestopping

För: 4 personer

Quesadillas med cheddarost och matjestopping

Topping:

10 bitar matjesill
1/4 röd lök
1 msk hackad, färsk gräslök
3 msk creme fraiche (34%)
salt, peppar, dill

Quesadillas:

125g mozzarella
1 dl riven cheddarost eller prästost
2 mjuka tortillabröd
salt, peppar

1. Strimla matjessillen och rör ihop med tunt klyftad rödlök, hackad gräslök, creme fraiche och salt och peppar.

2. Riv mozzarella och prästost på ett rivjärn. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och lägg ett tortillabröd i botten. Strössla osten ovanpå och lägg ett tortillabröd ovanpå. Stek cirka 2-3 minuter per sida. Pressa ihop lagren lite så att tortillabröden får ordentlig kontakt.

3. Låt quesadillan svalna och skär den sedan till 8 tårtbitar. Lägg upp 2 tårtbitar per tallrik och klicka ut röran ovanpå. Dekorera med gräslök.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.