Chicken nuggets med basilikaprimörer och sallad i fläderbearnaise

Hemmagjorda Chicken nuggets

Godast chicken nuggets gör man själv. Man vet dels vad som hamnar i, man behöver inte få i sig onödiga konserveringsmedel, och dessutom kan man variera paneringen efter egen smak. De här rackarna blev riktigt goda och går snabbt att laga. Hemma hos oss äter vi pizza på söndagar, men varför inte testa denna som lättlagat måndagsmiddag?

Härligt recept på vårmat

Riktigt kanon är chicken nuggets med basilikaprimörer och fläderbearnaise om man vill ha en lättare middag som man inte blir så där otäckt proppmätt av. Vill man ha ett glutenfritt alternativ kam man byta paneringen mot hackade nötter eller glutenfritt ströbröd. Saknar man tillbehören kan man komplettera med ris eller potatismos.

Chicken nuggets med basilika, primörer och fläderbea

För: 4 personer

Chicken nuggets med basilikaprimörer och sallad i fläderbearnaise

Chicken nuggets:

800 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl kruskakli
1 dl ströbröd
1 dl skalade sesamfrön
salt, peppar, persillade

Basilikaprimörer:

4 morötter
200g frysta sugarsnaps
1/4 citron (saft)
2 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
1/2 kruka färsk basilika
salt, peppar

100g blandad sallad
0,5 dl färdig bearnaisesås
2 msk creme fraiche
3 msk fläderjuice
salt, peppar

1. Ansa och dela kycklingfiléerna till munsbitar, torka sedan av med hushållspapper. Vispa upp ägg i en skål och rör ihop kruskakli, ströbröd och sesamfrön i en annan. Doppa varje kycklingfilé i ägget och vänd sedan i brömixen. Fäs upp olja och stek nuggetsen.

2. Dela morötterna till stavar och ångkoka i ca 5 minuter. Lägg i ner sugarsnapsen, salta ett varv och ångkoka ytterligare 3 minuter.

3. Vispa ihop saft från en citron tillsammans med olivolja, tryffelolja, finstrimlad basilika och kryddor. Vänd runt de ångkokta primörerna i oljan.

4. Vispa ihop färdig bearnaisesås med creme fraiche, fläderjuice och kryddor. Sprinkla över salladen.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.