Chili med högrev och ananas i Crock Pot

Bästa receptet i Crock Pot

Vid det här laget är åtminstone jag trött på både ägg, godis och allt vad påsk heter. Påsken är toppen, men när allt är över det man mer eller mindre ut som ett ägg själv. Vad passar då inte bättre än att sparka igång Crock Poten, gå ut och njuta av vårsolen, för att sedan få avnjuta en het och god chiligryta?

Jag har lagat mycket mat i Crock Pot. De två bästa recepten jag har gjort i min Crock Pot är Chili med fläskkött – söt och het med ananas och denna Chili med högrev och ananas i Crock Pot. Vill du också ha en Crock Pot? Min Crock Pot kommer från Acreto.

Chiligryta i Crock Pot

Hur en originalchili ska smaka och tillagas tvistar de lärde om, men för mig spelar det ingen roll om den är autentisk, snarare att den blir god! Denna härliga chiligryta blir både het och god tack vare mycket chili och färsk ananas. Färsk ananas är ett hemligt trick som adderar god sötma i chiligrytan och lyfter den ytterligare en nivå. Man kan använda både färsk ananas och ananas på burk, men jag brukar föredra färsk. Servera med gräddfil, majs och mjuka tortillabröd. Definitivt den godaste chilin jag har ätit i alla fall.

» Fler goda recept på chiligrytor hittar du här

Chili med högrev och ananas i Crock Pot

För: 8 personer
Tid: 6 timmar
Temperatur | Ugn: 225° | Crock Pot: ➁

Hot pineapple chili i Crock Pot

1–1,5kg högrev
1 gul paprika
6 spanska pepparfrukter
2 gröna chili
1 gul lök
8 vitlöksklyftor
3 stänger blekselleri
1 färsk ananas
1 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäger
1 msk hackad persilja
salt, peppar, oregano
1 burk svarta bönor (400g)

1. Ansa hinnor från köttet och skär det till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn det sedan. Ös över köttet i Crock Poten.

2. Kärna ur paprika och chili (förslagsvis med ett par plasthandskar på). Halvera chilifrukterna och skär paprikan till fyra klyftor, hacka löken. Lägg upp i en ugnsfast plåt och ställ in i ugnen i 225° i 20 minuter. Finhacka sedan den grillade chilin och häll över allt i Crock Poten.

3. Hacka upp vitlök, selleri, och ananas. Ha ner det samt krossade tomater, tomatpuré och vinäger i Crock Poten. Krydda, blanda om och låt det sedan stå på högsta temperaturen i cirka 6 timmar. Ha ner bönorna när det är ca 1 timme kvar av koktiden. Servera förslagsvis med gräddfil, tortillabröd, guacamole och riven ost.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.