Nytt år och dags för lite lättare mat? Kyckling är lätt-ätarnas favorit då det är ett fettsnålt kött. Tillsammans med en sallad och sötsyrlig sås kan man njuta lite extra utan att få dåligt samvete.

För: 4-6 personer

Kyckling:
3 vitlöksklyftor
1/2 spansk peppar
2 msk hickorysås (byt ut mot 1 tsk Liquid Smoke för glutenfritt)
2 msk olivolja
1kg kycklingbröstfiléer
salt, peppar, oregano, spiskummin

Kiwisås:
2 msk färsk riven pepparrot
1 gul kiwi
1 msk honung
2 dl creme fraiche
salt, peppar

Sallad:
1/2 röd lök
1/2 gul paprika
250g cocktailtomater
70g rucola
1 liten burk kidneybönor (ca 200g)
1 dl svarta, urkärnade calamataoliver

Vinaigrette:
1 msk balsamvinäger
1 tsk skånsk senap
1 msk olivolja
salt, peppar, oregano

1. Hacka vitlök och spansk peppar och rör ihop med hickoryssås, olivolja och kryddor. Ansa kycklingen och lägg ner i marinaden.

2. Hacka kiwi och riv pepparrot. Blanda ihop med honung och creme fraiche och kör till en slät sås med mixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Hacka lök och paprika och dela cocktailtomaterna. Skölj kindeybönor och rucola och häll av oljan från oliverna. Blanda ihop allt i en skål. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.