Annorlunda med kyckling

Nu är det nytt år och kanske dags för lite lättare mat? Kyckling är lätt-ätarnas favorit då det är ett magert kött. Tillsammans med en sallad och sötsyrlig sås kan man njuta lite extra utan att få dåligt samvete. Denna chilikyckling med italiensk sallad och kiwisås är helt klart annorlunda. Dock inte mindre god för det. Kycklingen steker jag men självklart går den även bra att grilla på sommaren.

» Här hittar du fler goda kycklingrecept

Chilikyckling med italiensk sallad och kiwisås

För: 4-6 personer

Kyckling:
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
2 msk bbq-sås (byt ut mot 1 tsk Liquid Smoke för glutenfritt)
2 msk olivolja
1 kg kycklingbröstfiléer
salt, peppar, oregano, malen spiskummin

Kiwisås:
1 gul kiwi
2 msk färsk riven pepparrot
1 msk honung
2 dl creme fraiche
salt, peppar

Sallad:
1/2 röd lök
1/2 gul paprika
250g cocktailtomater
70g rucola
1/2 burk kidneybönor (á 400g)
1 dl svarta, urkärnade kalamataoliver

Vinaigrette:
1 msk balsamvinäger
1 tsk skånsk senap
1 msk olivolja
salt, peppar, oregano

1. Hacka vitlök och spansk peppar och rör ihop med bbq-sås, olivolja och kryddor. Ansa kycklingen och stek i stekpanna. Pensla med marinaden under tiden du steker köttet. Vid cirka 72°C i innertemperatur är kycklingen klar.

2. Hacka kiwi och riv pepparrot. Blanda ihop med honung och creme fraiche och kör till en slät sås med mixer. Smaka av med salt och peppar.

3. Hacka lök och paprika och dela cocktailtomaterna. Skölj kindeybönor och rucola och häll av oljan från oliverna. Blanda ihop allt i en skål. Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.