Chokladglögg

Juletider kräver lite glögg. Själv tycker jag det är utmärkt att värma på en kopp att sippa på medan maten lagas. Om den är köpt eller hemmagjord spelar inte så stor roll, dock är det förstås lite extra gott med en man gjort alldeles själv. Och det är faktiskt inte alls svårt.

Hemmagjord glögg med Choklad

Den här glöggen smakar choklad och är rolig att ställa fram vid glöggminglet. Eller varför inte buteljera i en fin flaska och ta med i gå bort-present?

Färdig chokladglögg finns förstås att köpa på Systembolaget, men att göra egen är precis lika gott, väldigt enkelt och blir förstås mer prisvärt. Dessutom kan man skryta om att man gjort den själv, och det är väl alltid kul?

Bästa receptet på hemmagjord chokladglögg?

Hittills har jag inte hittat några recept på chokladglögg, därför vågar jag påstå att detta receptet är det bästa ;) Här kommer receptet på en riktigt god chokladglögg att ställa fram vid glöggbjudning och buffé. Vad tycker du om chokladglögg? Har du kanske gjort egen? Berätta gärna nedan.

Recept på Chokladglögg

Cirka 1 liter

Chokladglögg

1 liter rött vin
1 msk kakao
1,5 dl strösocker
5 stjärnanis
2 kanelstänger
1 tsk hela nejlikor
0,5 tsk kardemummakärnor
0,5 tsk chiliflagor

1. Värm på vinet i en kastrull – bara så det sjuder och inte kokar. Ha ner socker och kryddor. Sikta över kakaon och vispa under tiden.

2. Rör om och låt det sjuda i ca 5 minuter. Slå över glöggen i flaska eller en kanna och låt svalna. Låt stå och dra i två dagar och sila sedan av kryddorna innan servering.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.