Kryddiga korvar i smördeg med färskost och svamp

Kryddiga aptitretare till glöggmingel och fest

Att ha prinskorv till jul är inget ovanligt. Därför kan det också vara kul att få in lite priskorvar även i glöggmyset. Dessa små aptitretare är enkla att göra och blir lite som korv med bröd. Man kan också variera plockmaten med lite kryddigare korvar om man så vill – exempelvis chorizo.

Med en rulle fryst smördeg i frysen blir det lekande lätt att göra dessa goda korvrullar. Det är bara att steka korven och sedan rulla in i smördegen. Prova också gärna med olika smaksatta färskostar. Servera med en tandpetare och något gott i glaset till glöggminglet.

Kryddiga korvar i smördeg med färskost och svamp

Ca 8 bitar
Temperatur: 225°

Kryddiga korvar i smördeg med färskost och svamp

100g smördeg
2 msk blandsvamp
3 msk färskost, ex philadelphia
1 chorizokorv
salt, peppar

1. Kavla ut smördegen, eller rulla bara ut den om du använder dig av färdig på rulle (då behöver du ungefär halva bredden av rullen). Stek på korven så att den får lite yta (cirka 5 minuter).

2. Bred på färskost och strössla ut svamp i ena delen. Lägg korven ovanpå, krydda och rulla ihop.

3. Ha i ugn i 225° i ca 15-20 minuter. Tag sedan ut, låt svalna och skär upp rullen i mindre bitar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.