Chutneysås

Superenkel sås med crème fraiche

Chutneysås är en superenkel och snabblagad sås som går fort att röra ihop. Då den både är salt och söt passar den till det mesta, men framför att till både kyckling och fläskkött. Jag tycker även att den passar bra till grillad och stekt lax.

Tack vare att denna sås bara innehåller två ingredienser samt lite kryddor är den perfekt att svänga ihop när man behöver något hastigt och lustigt påkommet till middagen. Allt du behöver göra är att röra ihop mangochutney av valfri sort med crème fraiche och lite vitlökspulver. Smaka sedan av med salt och peppar efter behag. Svårare än så är det inte. Prova exempel såsen till grillad majskyckling med kikärtsröra och chutneysås. Det blir supergott!

» Här hittar du fler recept på goda såser

Chutneysås

Chutneysås

För: 4 personer som tillbehör

4 msk mangochutney
2 dl crème fraiche (34%)
1 krm vitlökspulver
salt, svartpeppar

  • Rör ihop mangochutney med crème fraiche.
  • Smaka av med kryddor och vinäger.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.