Hemmagjord citronsill

Gör din egen sill

Varje år gör jag hemmagjord sill till jul, påsk och midsommar. I år bestämde jag mig för att göra det väldigt enkelt för mig med lite enklare och mer snabblagade sillsorter. För det mesta utgår jag ifrån färdiginlagd sill med löksmak – då behöver man verkligen inte göra mycket alls.

5-minuterssill

Man kan också använda Abbas 5-minuterssill. ICA har en motsvarighet som de kallar minutsill. Dessa sillsorter är färdiga att använda till din sill direkt. Dock brukar jag vilja att den åtminstone ska stå över natten så att sillen hinner ta lite smak. Den här är en lite syrligare variant med citron och dill. Riktigt god och fräsch och perfekt till påskbord såväl som till midsommar.

Hemmagjord citronsill

1 burk

Citronsill

1 stor burk löksill
1/2 röd lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
1/2 tsk rivet skal ifrån citron
1 msk klippt dill
2 msk stenbitsrom
1 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar

1. Häll upp sillen i ett durkslag och skölj bort all lök, peppar och lag.

2. Hacka lök, pressa vitlök och rör ihop med citronsaft, citronskal, klippt dill, stenbitsrom, crème fraîche och kryddor.

3. Blanda ner sillen och häll sedan tillbaka i burken. Låt stå cairk ett dygn innan servering.

» Fler recept med:

,

,

Utgå från färdiginlagd löksill och smaksätt som du vill med kryddor och creme fraiche. Hemmagjord citronsill är smaksatt med fräsch citron.