Cornflakes i vit choklad och tranbär

Godaste julgodiset

Något av det bästa jag vet är vit choklad. Det är så gott att mumsa på till ett glas vin eller att sprinkla över en dessert, som pricken över i. Det slår till och med bit mörk choklad, vilket inte heller är fy skam. Därför bestämde jag mig för att göra cornflakes i vit choklad och tranbär.

Enkelt och lättlagat med vit choklad

Jag är definitivt inte en kakbakare eller tryffelpryttlare. Trots det kan till och med en köksmarodör som jag kan tycka att de här är kul att göra. Som om det inte vore bonus nog att det är jätteenkla att göra, så är de gudomligt goda. Paketera dem i en fin liten ask och ge bort till någon du tycker om, eller varför inte bjuda på under julaftonskvällen?

Cornflakes är glutenfritt, men trots det kan det förekomma kontaminering när corn flakesen framställs, titta därför noga på innehållsförteckningen om du vill göra helt glutenfria cornflakestoppar.

» Fler recept på julgodis och julkakor hittar du här.

Cornflakes i vit choklad och tranbär

Cirka 30 stycken

Cornflakestoppar med vit choklad och tranbär

2 dl cornflakes
0,75 dl torkade tranbär
200g vit choklad
75g smör
2-3 msk hasselnötsmassa

1. Nyp cornflakesen till lite mindre bitar. Inte för mycket dock, då blir det bara kross.

2. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Rör ihop till en slät smet.

3. Vänd ner cornflakes och tranbär i chokladen och rör ihop.

4. Klicka ut en liten klutt med hasselnötsmassa i botten och tryck sedan på chokladröran ovanpå. Ställ svalt så att de stelnar.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.