Couscous- och blomkålssallad med kikärtor, mandel och mynta

Matig vegansk sallad

Denna couscous- och blomkålssallad med kikärtor, mandel och mynta är ett gott och matigt tillbehör som är enkelt att svänga ihop. Servera salladen den som den är, eller ha den som ett tillbehör till kött, fisk, fågel eller vegetariskt. Salladen och den tillhörande dressingen är helt vegetarisk och vegansk.

Madeleine LandleyVisst har vi alla några favoritingredienser? Jag har ett helt gäng, men en stor favorit är kikärtor. Jag älskar smaken på kikärtor som är lite nötig. Kikärtornas goda smak tillsammans med råriven blomkål, rostad mandel, couscous, kapris och mynta blir en riktigt fin smakkombination. Till det hela serverar jag en dressing gjord av dijonsenap och citron som man bara rör ihop med olja, vatten, salt och peppar. Suerenkelt!

Perfekt mat till buffén

Denna sallad passar inte bara bra till middagen – det är typisk buffémat som är enkelt att göra mycket av. Gör en stor omgång och ha som ett tillbehör på buffébordet tillsammans med laxspett, kycklingspett, vegetariska biffar och bröd. Eller varför inte något grillat? Perfekt mat till sommarparty, studentfest och vårigt födelsedagsfirande.

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Couscous- och blomkålssallad med kikärtor, mandel och mynta

För: 4 personer

Couscous- och blomkålssallad med kikärtor, mandel och mynta

Couscous- och blomkålssallad:

2 dl couscous
200g blomkål
1 burk/tetra kikärtor
1 dl mandel
1/2 rödlök
1 knippe gräslök
10 blad mynta, gärna små blad
1 dl stora kapris

Dressing:

1,5 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
1 dl vatten
0,5 dl olivolja
salt, peppar

  • Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Riv blomkålen på de stora hålen på ett rivjärn. Skölj kikärtorna.
  • Grovhacka mandeln och rosta den med en liten klick smör eller olja i en stekpanna tills den fått färg. Låt svalna.
  • Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Grovhacka gräslöken. Skär ner myntan om det är stora blad, använd annars hela blad om de är mindre. Blanda allt i en stor skål tillsammans med kapris.
  • Vispa ihop dijonsenap med 1 msk saft från citron, vatten och olja. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.