Couscoussallad med avokado, rostad majs och vitlök

Bästa tillbehöret till sommarmiddagarna

Under sommaren lagar jag ofta goda och matiga sallader. Jag tycker nämligen att det är det bästa tillbehöret till sommarmiddagarna. Fixa salladen, rör ihop en enkel sås och ställ in i kylen. Servera sedan det hela med valfritt protein – exempelvis något som du grillar. Vill man ha en mättande huvudrättssallad till middag kan man till och med ha ner proteinet direkt i salladen.

Denna couscoussallad med avokado, rostad majs och vitlök serverar jag som ett tillbehör. Det är alltså inte en fristående middags-sallad, såvida man inte kompletterar med exempelvis grillad kött, fisk eller kyckling.

Servera till kött, fisk, kyckling eller vego

För att göra denna sallad behöver man en kastrull och en stekpanna. I stekpannan rostar man majsen så den blir lite knäckigare och tuggigare. I kastrullen kokar man couscousen. Sedan är det bara att blanda att och servera. Man kan med fördel göra salladen i förväg och förvara i kylen fram tills det är dags att äta. Salladen passar utmärkt till fisk, kyckling och kött – och förstås till vegetariskt. Varför inte servera den till grillad spetskål, grillad zucchini eller grillad aubergine?

» Här hittar du fler recept på goda sallader att servera till middagen

Couscoussallad med avokado, rostad majs och vitlök

Couscoussallad med avokado, rostad majs och vitlök

För: 4 personer

Couscoussallad:

3 dl couscous
1 dl löst packad, hackad bladpersilja
1 liten burk majs (à 198g)
smör
salt
1/2 rödlök
1 dl inlagda vitlökar i chiliolja + lite olja
2 avokado
1 röd chilifrukt
svartpeppar

  • Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Hacka persiljan och blanda ner i couscousen när den är klar.
  • Slå bort vattnet från majsen och ha ner majskornen i en torr stekpanna. Stek under omrörning och ha i en klick smör. Salta ett varv och stek tills majsen börjar torka till lite. Hacka löken och ha ner i pannan med majsen. Låt den stekas ytterligare någon minut och blanda sedan ner majs och lök med couscousen.
  • Kärna ur och tärna avokadona. Hacka chilin. Blanda ner i couscousen tillsammans med vitlökar samt lite av oljan från vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.