Fransyska i Crock Pot med savojkål och getostcreme

Recept för långkok

Utanför är det grått och trist, då tycker jag att det passar bra med en gryta. Nötkött blir verkligen mumsfilibabba i Crock Pot, faktiskt bättre än fläskkött. Helt klart värt att prova. Dessutom blir den här fruktigt söt, utan att bli sliskig, tack vare granatäppeljuicen. Getostcremen blir pricken över i.

Två saker har jag har kommit fram till med Crock Poten; börja alltid med att diska den innan du ska laga mat i den – smidigast med en scotch sprite. Crock Poten är väldigt tätt tillsluten. Varje gång jag har tagit fram den efter att den har stått en vecka så är det en tunn hinna av mögel inuti.

Tips till din slökokare

Bryn alltid köttet innan du lägger i det – det blir mycket godare. De gånger jag inte brynt köttet läcker köttsaften ut i grytan och gör att köttet kokas i sin egen köttsaft. Det blir en ganska tråkig smak som lätt tar över grytan. Efter det tar jag för vana att bryna köttet innan. Alla rätterna går förstås lika bra att laga oavsett om du har en slökokare eller inte.

» Fler recept för Crock Pot hittar du här

Fransyska i Crock Pot

Bönor och champinjoner i Crock Pot

Savojkål strimlat

Granatäppeljuice och getost

Fransyska i Crock Pot med savojkål och getostcreme

För: 8 personer
Tid: 6 timmar
Temperatur | Crock Pot: Låg

Fransyska i Crock Pot med savojkål och getostcreme

1-1,5 kg nötstek eller fransyska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200g haricots verts
20 små, färska champinjoner
300g savoykål
2 dl granatäppeljuice
6 dl vatten
salt, peppar

Getostcreme:

200g mjuk getost
2 dl creme fraiche (34%)
salt, peppar

1. Ansa köttet, skär till mindre bitar och bryn det sedan i en stekpanna med lite smör. Hacka gul och vit lök och tvätta champinjonerna och skär bort nedersta delen på foten. Snoppa eventuellt de gröna bönorna och gnugga savojkålet rent ifrån sand. Rulla ihop savoykålsbladen och finstrimla.

2. Varva allt innehåll tillsammans med kryddor i Crock Poten. Avsluta med att slå på granatäppeljuicen och vatten. Lägg på locket och kör på lägsta temperaturen i minst 6 timmar. Rör gärna om en eller två gånger så att smakerna blandar sig.

3. Rör ihop getost med creme fraiche och kryddor. Ställ svalt och servera sedan cremen tillsammans med grytan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.